2,50 a kenyér

 2013.10.12. 23:16

2,50 a kenyér? Igen, a folyékony kenyéré! Mármint a sör ára itt, Antibes-ban. Persze lehet, olcsóbb drágább, de a mai bevásárlás meglepett, ezért is írtam egy levelet a sör áráról egy barátomnak, és akkor már gondoltam, hogy posztolom is a lényeget.

A kocsmák átszámítva nagyon drágák alapból - persze miért számítanánk át -, de ha megfelelő órákban látogatunk megy egy egységet, egész jó kedvezményeket lehet kapni. Értsd, akár 3 Euro környékén is megkapsz egy korsó keserű nedűt, bár ez még mindig drága a magyar pénztárcának.

Ellenben ha csak a bolti árakra koncentrálunk, akkor nem feltétlen ekkora az árkülönbség, sőt:
- Itt is van gagyi német sör, csak itt a nagyongagyi 5%-os (nem 3) és 50 cent egy (fél literes) doboz. Az íze nem tudom, milyen, még nem kóstoltam. Ellenben vannak 7-8%-os német sörök 70 cent körül. Ezek az italok 200 Forintért eléggé rendben vannak, egy-két doboz elég jól megalapozza az estét...
- A helyi alapsörök (pl Kronenbourg) bőven 1 Euro felett vannak boltban, talán 1,20 körül. Ezek nem tűnnek túl jó alternatívának. Ha már francia italra vágyunk, vegyünk Absinthe-ot! Vagy bort.
- Ellenben a belga sörök... mmm... Egy 0,33-as Chimay, Westmalle 1,40 körül van, ami 750-800 forintos ottoni árakhoz képest igencsak üdítő, a különlegesebbek 2-2,50 között, ezek az árak pariban vannak a hazaiakkal. De vannak jó kis akciók ám!. Ma vettünk 9%-os Leffe sört, a literára átszámítva 740 Forint körül van. Ez annyira olcsó, hogy szíven ütött!

Igazából a benyomásaim a sör árát tekintve ugyanazok, mint ha bármi más árát nézném: ha bemegyünk a boltba, akkor a legtöbb terméket nagyjából annyiért kapod meg, mint otthon, csak kicsit jobb minőségben. Az árkülönbség átlagban +-10%, persze van pár dolog, ami jóval drágább itt első ránézésre (hús), és van, ami pedig olcsóbb (sajtok, halak értelemszerűen, vaj, sonkák). Ha viszont szolgáltatásokról beszélünk, az itt jóval drágább, mint otthon. Egyszerűbb helyen egy pizza pl 9-12 Euro.

De a Leffe sör literje csak 2,50, egészen pontosan 2,48. Üdítő!

A bejegyzés trackback címe:

https://enpaca.blog.hu/api/trackback/id/tr475565612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása