Merjünk boldogok lenni!

 2013.08.08. 22:38

A minap olvastam egy cikket, ami egy a boldogságot, pontosabban a boldogság szintjét kutatók által készített statisztikákról szól. Az OECD országok közül Magyarország "teljesetíett" a leggyengébben.

És bár a boldog országok között ott van Svájc, az északi orszgok, azért mégsem jelenthetjük ki, hogy csak a pénzről szólna a boldogság. Hiszen előttünk van számos szegényebb ország is! De ebben sajnos nincs semmi meglepő, amint azt már írtam egy előző bejegyzésben, korábbi munkahelyemen a jól kereső emberek (magyar viszonyok között ez mindenkire igaz a volt munkáltatómnál) is panaszkodtak, talán hangosabban, mint azok, akiknek nem adatott meg ennyi.

Úgy gondolom, hogy számunkra, akik egy másik országba költüztünk Magyarországról az egyik legfontosabb feladatunk, hogy megtanuljunk boldogok lenni. Ne azon gondolkodjunk, hogy sülhetett volna el valami rosszul, ne aggódjunk olyan dolgokon, amelyekre nincs ráhatásunk és tulajdonképpen azoknak sincs ránk hatása, se stresszeljünk minden apróságon.

Akár hazajövünk, akár nem, legyen mindannyiunk küldetése, hogy a rendelkezésünkre álló csatornákon továbbadjuk ezt a tudást. A boldogulásunk, az egészségünk, a boldogásunk érdekében.

A bejegyzés trackback címe:

https://enpaca.blog.hu/api/trackback/id/tr865450595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rezsoatya (törölt) 2013.09.20. 07:09:55

Nem kell ezt itt kint megtanulni! Jon ez magatol...!
süti beállítások módosítása